Новини

ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ АРБЕН ХАВАЛЬОВ – ЛИДЕР НА ПАРТИЯ БРИГАДА!
ПАРТИЯ БРИГАДА Е ПРОТИВ ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ!
Партия БРИГАДА остро осъжда въвеждането на дискриминационните зелени сертификати в България и това, че на Народа ще му бъде забранено да посещава обществени места, ако не направи опасни за здравето му процедури.
Тези методи се прилагаха в други мракобесни времена, когато в Германия на хората без сертификат се забраняваше обществен живот и им наложиха да носят жълти звезди. Тези хора бяха тормозени и пребивани, а в последствие убивани и изгаряни. Бяха изгаряни и книги както сега се цензурира истината.
Това ли ще върнем в България и в Европа? Безумието и Мракобесието!
Партия БРИГАДА ще спре Геноцида, ще забрани ГМО продуктите и ще гласува Закони, според които всички участвали в това БЕЗУМИЕ и ПРЕДАТЕЛСТВО ще бъдат дадени на съд от нас бригадирите!
Подкрепете БРИГАДА, за да живеем без тоталитаризъм, без сертификати, без тестове, без маски и без ГМО ОТРОВИ!
БРИГАДА - закрила за Народа!

NO VAX: Интервю на  Арбен Хавальов – председател на Партия БРИГАДА
Ние бригадирите стоим малко настрани от политическия буламач защото цялото политическо и медийно пространство е обсебено от гняв, омраза, унижение и арогантна подигравка с Народа ни. Освен това нашите принципи и цели са изцяло в противоречие с текущата политическата действителност. Нас не ни интересува кой ще бъде Главен прокурор и дали той ще принадлежи към Пеевски или Прокопиев, нас не ни интересува колко низко политиците ще си свалят гащите, за да получат повече нови милиарди от Европейския съюз,  защото следейки процесите и чакайки мръсното от фекалии колело на скърцащата каруца да се завърти още няколко пъти, вярвам, че цялата наведена, разголена и омаскарена политическа класа ще бъде окончателно  и грубо обладана от Народа. Говоря толкова уверено и спокойно защото с тъжна усмивка посрещам и изпращам в безсилието си пострадалите хора от системата. Но, аз твърдо вярвам и имам вътрешната сила да вървя в посоката на съюзяване на добрите хора и вече се уверих, че  фундамента на БРИГАДА, построен от обикновени хора с напукани от труд ръце, хора от малките обезлюдени села, от дребния и среден бизнес, който едвам оцелява, пострадал от системата, е здрав като бетон. Аз вярвам във всичките тези хора защото БРИГАДА е партията на Народа.
Прокарвайки поетапно нашите основни цели, свързани основно с възраждане на българското село и повишаване качеството на живот на хората, както и подобряване на бизнес средата в България, за които наши конкретни цели, действия и програма ще ви запозная детайлно само след 2 дни, БРИГАДА не може да остане безучастна и без позиция по въвеждане на така наречения Зелен сертификат. БРИГАДА не се втурна като пчеличката Мая и останалите политически партии да произведат предизборен капитал, яхайки вълната на протестите. Това сякаш е изтъркано и безсмислено защото самите тези лидери на партии, зад които стоят определен брой български граждани, не умеят да се обединяват в името на Доброто и Справедливото. Всеки си е, ще използвам една красива българска дума чешит. Силата, която ще събори Системата не е в разделяне на Народа, а в неговото обединение. Животът през последната година ни доказа, че в България все още не се е появил Истинския водач на нацията. Но времето е учителя. За да се обедини Нацията ни е нужно да преболедува и да мине през всичките политически язви. Време е политическата класа да разбере, че политика не се прави с думи и харвардски бизнес етикет, а с дела, доказани от достойни лидери. Защо хората ги интересува дали един човек е откраднал 20 страници от книгата на друг човек, защо ги интересува дали някой е имал двойно гражданство, защо ги интересува името на едно длъжностно лице, па макар и той да бил Главен прокурор….По какъв начин, хабейки парите и доверието на Народа, това променя живота на хората. Та не мирише ли тук на една битка за свои собствени политически назначения на най-апетитните и властови позиции в държавата – като Банката за развитие, шефовете на прословутите язовири и 10 фирми на властта. Това го разбират и хората в малките населени места. Хора, това всичко е порочно и вярвайте, че скоро всички тези участници в този процес ще останат в миналото. Българинът е търпелив, но намери ли своя обединител, ще измете всичко.
Ще се върна на така наречения Зелен Сертификат. Не е честно да се използва думичката Зелен, защото това е един красив пролетен цвят. За мен това е Черен сертификат. Сертификат, който ще почерни българското семейство и бизнес. Ще вкара във вражда родител и дете, полицаи, лекари и държавни служители да наказват своите деца, семейства и близки приятели. Няма да преповтарям фактическата и правна страна на принудителните действия на Правителството като нарушения на Конституцията на Република България, няма да питам Бойко Борисов и Президента Румен Радев дали имат всеки поотделно зависимост от чужди правителства и от Брюксел, защото отговора е ясен. Но ви питам Борисов и Радев – ЗАЩО? ЗАЩО БЕ? Какво не ви стига – пари, власт? Защо се продадохте? Вие ще гледате това мое послание рано или късно. И запомнете, че Българският Народ ще ви накаже. Ще ви накаже защото той е оцелял през хилядолетия и няма да се пречупи пред своите настоящи водачи, продали Националното достойнство на държави с няколко стотин годишна история. Макар, че вашата система се опита да унищожи и лично мен дискредитирайки ме публично и ограбвайки семейния ми бизнес, искам да ви кажа, че винаги съм бил творец и човек на изкуството и помнете чат от следния изпълняван от мен монолог в ролята на Цар Иван Асен втори от пиесата Истинския Ивайло по Стефан Цанев: Човек оценява нещо, когато го изгуби – баща, майка, пари, любов. Но всичко това е нищожно в сравнение на това да изгубиш властта – защото изгубиш ли властта – губиш себе си!!! Нали ще го запомните и двамата!
Преди да прочета декларацията на партия БРИГАДА против Зеления сертификат,  искам да информирам простичко с разбираеми думички българското население защо живее бедно и защо е подложено на ограничения и свободи, полагащи му се съгласно Конституцията на Република България и ЕКЗПЧ. През цялото управление на Бойко Борисов , ЕС предостави на България над 20 милиарда евро за модернизиране на България по различни оперативни програми. За да получи повече милиарди, изискването на ЕС е България да поддържа дефицит под 3%. За обикновените хора ще обясня, че ако приходите в държавата са 100 милиарда, а разходите 103 милиарда, имаме 3% дефицит. Повечето силни държави взимат кредити и не ги интересува колко е дефицита. Но там хората получават достойни заплати и пенсии. Борисов изкуствено държеше народа гладен и унизен защото за да вдигне стандарта на живот трябваше да тегли кредити за заплати и пенсии и по този начин дефицита щеше да са увеличи и европейските средства нямаше да са 20 милиарда, а например 5. А кой получава тези милиарди – 10 те фирми на властта и техните приближени. Изводът е, че народът се държи на къс синджир, за да може около 1000 човека в България да богатеят с тези 20 милиарда евро. Нима бай Мехмед от село Вълкосел или красивата Елена от Кюстендил се интересува дали дефицита в България е 3 или 10 %. Не разбира се. Интересуват се да получават достойно отношение от държавата.
В момента основната тема на всички политически партии, а и мисия на Президента Радев и неговите харвардски момчета е да получат новите 21 милиарда евро, като 12 милиарда евро са предназначени за борба с последиците от пандемията. Става ли ви ясно. Излиза, че ако няма пандемия, няма 21 милиарда евро. А знаете ли, кой ще усвои тези милиарди? Това ще са фирмите на новата власт – клиники, доктори, лаборатории, доставчици на маски, препарати наречени ваксини и така нататък. Хора, повтаря се същия порочен и корупционен узаконен модел от последните 10 години. Само, че тези 21 милиарда ще влязат при новите управляващи. Именно за това не могат да съставят правителство, защото не могат да си преразпределят министерските постове, през които ще се преразпределят тези нови милиарди.
Не е ли по-нормално да няма пандемия, ограничения и сертификати, а просто да се откажем от тези мръсни и кървави 21 милиарда и да живеем и работим нормално, както преди. Ето за пример Беларус.
Правителството действа като групировка от така наречения мутренски период. Мутрите работеха като създаваха проблем и после разрешаваха този същи проблем срещу условия. Крадат ви автомобила, после ви го връщат и ставате абонати на услугите им. В момента ние си живеем спокойно. Една част от населението, която желае да носи маски и да се ваксинира – нека го прави. Но огромната част не желае и не следва да бъде принудена насилствено да участва в театралната постановка „ПЛАНДЕМИЯ”. Има ли пландемия, има милиарди за босовете на властта и техните покровители от чужбина.
Сега ще ви прочета Декларацията на партия БРИГАДА
 
Партия БРИГАДА остро осъжда въвеждането на дискриминационните зелени сертификати в България и това, че на Народа ще му бъде забранено да посещава обществени места, ако не направи опасни за здравето му процедури.
Тези методи се прилагаха в други мракобесни времена, когато в Германия на хората без сертификат се забраняваше обществен живот и им наложиха да носят жълти звезди. Тези хора бяха тормозени и пребивани, а в последствие убивани и изгаряни. Бяха изгаряни и книги както сега се цензурира истината.
Това ли ще върнем в България и в Европа? Безумието и Мракобесието!
Партия БРИГАДА ще спре Геноцида, ще забрани ГМО продуктите и ще гласува Закони, според които всички участвали в това БЕЗУМИЕ и ПРЕДАТЕЛСТВО  ще бъдат дадени на съд от нас бригадирите!
Подкрепете БРИГАДА,  за да живеем без тоталитаризъм, без сертификати, без тестове, без маски и без ГМО ОТРОВИ!
БРИГАДА - закрила за Народа!
Аз няма да се ваксинирам. Аз ще наруша правилата и ще следвам върховния закон на Р България – Конституцията. В правото има приоритетност на законите – най-отгоре е конституцията, след това закони, правилници и чак накрая постановления и наредби. Как е възможен подобен хаос в управлението на държавата – една заповед на един Министър да отменя текст от върховния закон, а именно нашата Конституция. Въпреки, че България е член на ЕС и европейските регламенти са прокарани така, че да са над националното право, то никоя европейска държава или съюз, не може да има претенции над Българската конституция. И това е много просто, тъй като България не е член само на Европейския съюз, а и на  други съюзи и  организации. Ако учителите, лекарите и полицаите напуснат системата, кой ще е виновен за това. Такава диктатура не е имало през времето на социализма и дори при обявено военно положение. Защото дори при мобилизиране на запасни офицери и войници, гражданина може да откаже да се яви по определени причини – здравословни и други. Всеки месец поне два милиона българи пътувайки в чужбина или при други принудителни мерки следва да направят ПСР тест, който струва 90 лева. Или това са близо 200 милиона лева или за една година близо два и половина милиарда. Къде отиват тези пари – в няколко специализирани лаборатории с клонове в цялата страна? Побъркаха държавата. Срам. Бизнеси фалират. Не стига , че от лошото управление милиони българи се докараха от състояние на гняв в състояние на апатия и мъка, а сега и хората, които нормално преживяваха и работеха своя бизнес ще преминат в състояние на гняв. Нали преди години банките на властта започнаха да дават изгодни кредити за бизнеса и физическите лица. В момента всеки гражданин и бизнес е затънал в кредити, за да оцелява. Държавата принудително фалира тези хора и бизнеси. Много скоро  населението няма от къде да връща своите кредити. Банките ще посегнат на най-милото, сътворено с много труд. Как ще ни защити държавата – с някакви помощи 60 на 40 или дребни пари за бизнеса, които не достигат за комунални разходи? Нашите политици го знаят, но големия въпрос е защо го правят, по чия принуда,. Къде е националното достойнство на всеки един от тях?
Всички знаем, че върху Народа ни се упражнява гнусен Геноцид. България е на Първо Място в Света по Смъртност, което показва тотален провал на държавата и медицината, или още по лошо, предизвиква съмнение за организирано унищожение на народа ни!
Българите измират от сърдечно-съдови заболявания, от рак, от мръсния въздух на изгаряния боклук на цяла Европа, даже и от Африка! На година от мръсния въздух умират между 10 и 20 000 българи! И изведнъж - идва нов ГРИП и започва Медийна и Политическа истерия! А старите грипове и бактериалната пневмония изчезват с магическа пръчка...
От цялата страна ни писаха - роднини умират от най-различни болести, от травми, от катастрофи. И всичките ги пишат Коронавирус! Най - Фрапиращия случай беше - човек починал от ПОЖАР, и погребват само пепел и в смъртния акт - Коронавирус!
Прави впечатление и синхрона на медиите и спонсорираните от чужбина партии. Всички в един хор бълват пропаганда, като им пригласят  уж загрижени за здравето им лекари и професори...
Как така Изведнъж се загрижихте за Народа? Народа, който докарахте до Първо място по Смъртност в Света?  И как така решихте да го спасявате от новия Грип? А не от болестите,, които реално убиват?  Стигнахте и до по далече - спряхте Планови Операции, направихте безумни реорганизации в болниците. Въведохте - лечение по телефона!
Какво стана в спешните центрове? Вместо да се използват доказани лечебни протоколи - пациентите се вкарват в кома и им се пуска 100% кислород! Уж за тяхното спасение! И здрав човек на 25 години да го третирате така - и той ще умре! Камо ли възрастни и болни хора!
Въведоха се и безсмислените маски, порите на които са в пъти по големи от вирусите... Но маските явно имат друг замисъл - всяване на паника и вкарване на бактерии от устата в носа и белите дробове, което за хора с отслабнал имунитет води до пневмония... И след като починат, не се пише Бактериална пневмония, а Коронавирус...
Хора, вижте до къде стигнахме. Пълно отсъствие на морал, честност и ценностна система във всички замесени в Пландемията!
За това БРИГАДА ще преследва всички замесени до край. С помощта на закони, които ще вкараме и гласуваме и с помощта на процеси, които ще инициираме. Благодаря Ви!

ЕПИЗОД 1: ИЗЕДНИЦИ ОТ ГЕРБ КРАДАТ И ОТНЕМАТ 12 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ. БРИГАДА ГИ ГОНИ ДО ДУПКА
Изедниците от ГЕРБ:
ИВАН АНГЕЛОВ – собственик на „Градус” АД
ЖИВКО ТОДОРОВ - член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и Кмет на гр. Стара Загора
МАНОИЛ МАНЕВ – народен представител от ГЕРБ
ИВАЙЛО КРАЧОЛОВ – кмет на община Чирпан, издигнат от ГЕРБ, в течение на над една година се опитват по криминален начин да откраднат 12 милиона лева, които Партия БРИГАДА желае да предостави в помощ на бездомните животни.
Партия БРИГАДА е първата и единствена партия, която е съставила списък на изедници, които са откраднали и продължават да безчинстват над гражданите и бизнеса. В списъкът са включени лица, които следва да връщат в полза на Народа и бездомните животни над 3 МИЛИАРДА евро. Въпреки, че структурите на БРИГАДА все още не са много силни, ние намираме куража да се изправим реално срещу тези лица.
Към нас се обръщат много хора, които по честен път са създали бизнес, който се унищожава от подобни групи и лица или пък са произвели краен продукт, който не им се заплаща, тъй като хората отказват да дават рушвети и комисионни.
По същество на първия случай: Юридическо лице, след проведена обществена поръчка е избрано за Изпълнител по договор с община Чирпан. Дружеството е изпълнило договора като е построило 45 километра водопроводна мрежа в три големи села, като над 6 000 български граждани ползват „европейска вода”. Всички обекти са въведени в експлоатация и са приети без забележка от Кмета на община Чирпан и държавна приемателна комисия. На изпълнителя по договора е платен малък аванс, а остатъкът за плащане в размер малко над 12 милиона лева, не е разплатен вече 5 години. Изпълнителят се обръща за помощ към Партия БРИГАДА. С председателя на Партията се свързва Маноил Манев и иска среща. На срещата народния представител от Стара Загора иска от Г-н Хавальов да убеди Изпълнителя, да даде авансово в брой 2 милиона лева, които са предназначени за Бойко Борисов, Живко Тодоров и Ивайло Крачолов и така да се реши проблема с плащането. Веднага на самата среща едрия депутат е буквално изритан и изгонен от Г-н Хавальов. Маноил Манев му заявява, че Изпълнителя няма да получи и една стотинка и ще направи така, че изработените и дължими средства ще се преведат на друга фирма. По случая веднага председателя на БРИГАДА уведомява Специализирана прокуратура и КПКОНПИ, но вече повече от година разследването не дава резултат.
Цитираната по-горе група замисля план да открадне тези милиони, като принуждават Общинския съвет, който работи по заръките на Живко Тодоров ГЕРБ, да гласуват решение, с което дължимите към Изпълнителя 12 милиона да се платят на ТРЕТА ФИРМА, която не е участвала в обществената поръчка, не е била подизпълнител и която няма никакви правоотношения с общината. Мнозинството от Общинския съвет гласува ЗА, като единствения общински съветник, който открито се противопоставя на такова незаконосъобразно решение е Христо Стефанов – председател на групата общински съветници от ГЕРБ. Още в същия ден от гр. София тръгва НАКАЗАТЕЛЕН ЕКИП в състав Маноил Манев – народен представител от ГЕРБ, Емил Христов – заместник председател на Народното събрание и Пламен Йорданов - областен координатор на ГЕРБ за Стара Загора. Същите заседават в община Чирпан и светкавично изключват честния общински съветник от структурата на ГЕРБ с мотив, че уронвал имиджа на партията. Демонстрирайки силата на ГЕРБ, те взимат решение Кмета на общината да изтегли неизгоден банков кредит и с него да се платят милионите на третата фирма, взета просто от улицата. ТОВА Е ЕДНА ОТ ДЕСЕТТЕ ФИРМАИ НА ВЛАСТТА – ЩРАБАГ АД. Тази фирма е спечелила поръчките за летище София и за изграждане на магистрали. От търговския регистър е видно, че има задължения към други фирми на властта и открадвайки парите на законния изпълнител на поръчката в Чирпан, те ще си оправят вересиите за сметка на един изряден изпълнител, за сметка на Републиканския бюджет и за сметка на населението на община Чирпан, което трябва да връща заема. От дължимите 12 милиона изпълнителя дължи данъци на бюджета, които не може да разплати, тъй като не е получил плащане и със свои средства е построил целия обект. А третата фирма, която ще получи милионите няма задължение да плаща данъци защото няма договор с общината, не е изпълнявала проекта и не следва да издава фактури.
В своите мъчителни опити да се изправи срещу тази група на властта, изпълнителя уведомява Кметът на общината, че е готов ДА ОПРОСТИ милионите, под условие да не се тегли кредит, да не се утежнява положението на местното население и да не се ощетява републиканския бюджет. Дори в друго официално писмо уведомява кмета, че не желае никакви средства за себе си по проекта, но при условие, че дължимата половина от 6 милиона лева се дари на социални домове, полицейски участък в гр. Чирпан, болницата в гр. Чирпан, деца, ученици, пенсионери, болни хора и други уязвими групи от населението, по специално изработено детайлно предложение. Кметът подигравателно отговаря – ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ БЕ? Кметът напук не работи в полза на населението и отказва да подпише такова предложение, с което общината няма да дължи и стотинка на Изпълнителя. Напротив, решава да изтегли банков заем, с който изрично милионите да се платят на фирмата на властта. Ивайло Крачолов обявява дискретна процедура С ПОКАНА, а не с открита и публична процедура по Закона за обществените поръчки за избор на банка. Видно от проведената процедура се явява САМО ЕДНА БАНКА – и това е Д БАНК АД, бивша ДЕМИР БАНК. Със заповед на Кмета на общината банката е избрана за изпълнител да предостави заем на общината, който както е записано в заповедта – ВЕДНАГА ДА СЕ ПЛАТИ НА ЩРАБАГ АД. БРИГАДА писмено уведомява ръководството на банката да се откаже от тази корумпирана сделка.
В крайна сметка изпълнителя, обезкостен и обезверен, се обръща към партията на Народа и дава своята воля, БРИГАДА да се разпорежда с това вземане.
Уважаеми Български граждани,
Партия БРИГАДА е партията на Народа.
Партия БРИГАДА няма да позволи изедниците на властта да откраднат тези милиони.
Партия БРИГАДА е завила като основна цел Изграждане на национална функционираща система за разрешаване проблема с уличните животни, чрез създаване на областни, общински и местни екипи за спешна помощ, клиники за спешен прием и лечение, достойни паркове за живот и уредени гробища. Установяване на ежедневно обслужвани центрове за изхранване и напояване на животните във всяко населено място.
Мярката струва 50 милиона лева в национален мащаб.
Накратко, БРИГАДА предлага във всяко населено място, в зависимост от броя на населението да бъдат поставени 10 000 броя хранилки за бездомни животни. Такива прости съоръжения, каквито могат да се видят в Турция, Испания и в други държави. Те са високи около 2 метра, като в долната част имат три разделения за храна и вода, а горе пък има хранилка и къщичка за птици. Нашето предложение е те да бъдат поставени както следва:
В 3 300 малки села - по 1 или 2 хранилки, в зависимост от големината на селото
В 256 общински центрове - по 10 хранилки
В 31 областни градове – по 100 броя
В столицата - по отделните райони.
Стойността е 5 милиона лева.
Освен това предлагаме да бъдат закупувани 66 линейки, разпределени на териториален принцип, които покриват страната ни като всяка една от тях обслужва периметър до 50 км. В тези линейки ще работи екип от лекар и шофьор. Това са още 5 млн. лева при средна цена на линейка от 80 000 лева.
Предлагаме закупуване на 500 броя леки автомобили с голям и висок багажник, с които се покриват 31 области по близо около 20 екипа на област от двама работещи, които поддържат хранилките и местата за обитаване, като зареждат храна и вода, почистват, правят визуален преглед на животните, ако е нужно ги транспортират до близката клиника и така нататък. Инвестицията в тази мярка е отново 5 милиона лева.
Останалите 35 милиона лева са предостатъчни за създаването на около 500 малки клиники по места и достойни паркове и гробища за животните.
Ние знаем, че управляващите няма да отпуснат тези средства. За това БРИГАДА САМА ЩЕ ОСИГУРИ ВСИЧКИТЕ 50 МИЛИОНА ЛЕВА.
След като се преборим с тази измет, с тези 12 милиона БРИГАДА ще осигурим:
- 10 000 хранилки
- 66 линейки
- 400 автомобила
МОЛЯ ПОДКРЕПЕТЕ НИ С КОМЕНТАР ИЛИ ХАРЕСВАНЕ!
ИМАМЕ НУЖДА ОТ МАЛКО КУРАЖ.